Pages

12 Kasım 2007

KUTU SÜSLEME + ESKİ KUTULARI DEĞERLENDİRME









Azize Baban hanımdan gelen postadan çok şık ve güzel kutular çıktı.Hepimizin evinde mutlaka bu tür karton kutular vardır.Özellikle ayakkabı kutuları.Bir süre kullanıp sonra işimize yaramıyor diye çöpe atarız.Azize hanım bu kutuları kumaşlarla kaplayarak üzerlerini çok güzel farklı malzemeler kullanarak süslemiş ve çok güzel hediyelik kutular yapmış.Yapılışlarınıda resimlerle çok güzel anlatmış.Hediye olarak götürmesekte bu tür kutuları evimizde kullanabiliriz.Dolap içlerini toparlamakta kutular hayat kurtarıcı benim içinde.Birde böyle süslü olanlar olursa çok daha güzel olmazmı?
Azize hanım emeğinize,elinize sağlık,yaratıcılığınızdan ve üretkenliğinizden dolayı sizi kutluyorum.Ve bu faydalı bilgileri bizimlede paylaştığınız için ayrıca çok teşekkür ederim,çok kişinin işine yarayacağına eminim..

Açıklamayı aşağıya aynen kendisnin yazdığı şekilde aktarıyorum.



















  • İlk önce kumaşımızı düz bir zamine yayıyoruz,kutumuzu kumaşın üzerine koyup kutunun içine çevirdiğimizde biraz pay kalacak şekilde kesiyoruz.
  • Kestiğimiz parçayı ütüleyip tekrar yayıyoruz ve üzerine kutumuzu yerleştiriyoruz.
  • Kutunun köşe kısımlarında yarım santim kadar pay kalacak şekilde kumaşın kenarlarından kareler çıkarıyoruz(kumaşı rahatça kutunun içine bükmek için).
    kutunun iç köşe kısımlarına ve alt kenarına silikon sürüp gergin bir şekilde kutuyu oynatmadan yapıştırıyoruz.
  • Bir taraf bitince onun karşısını gerdirerek yapıştırıyoruz.
    kenarlarda kalan yarım santimlik payı kutunun dış kısmına tutturuyoruz.
    yanındaki parçanın payını tırnak ütüsüyle kıvırıp tutturduğumuz kısmın üzerine yapıştırıyoruz böylece köşelerde düzgün bi hat elde ediyoruz.
  • Aynı işlemi iç kısmada uyguluyoruz.
    kutunun kapağınıda aynı şekilde kesip yapıştırıyoruz.
  • Kutunun içine ister kapütone ister kartona yapıştırdığımız kumaşı yapıştırarak zemini kapatıyoruz.aynı işlemi kapağın iç kısmına da yapıyoruz.
  • Kaplama işlemi tamamlandıktan sonra kutumuzu dilediğimiz şekilde süslüyoruz.
    ben bu kutuyu erkek bebek hediyesi koymak için yaptım kız bebekler içinde mevlüt hediyesi götürürken pembesi yapılabilir.

05 Kasım 2007

SÜSLÜ KIZLARA...


Hırkanın modelini uzun süre önce internetten bulup çok beğenmiştim.Ben kenar kısımlarını biraz değiştirerek yaptım.Hazır satılan kenarı lastikli organzelerden alıp diktim.Bu organzelerin her rengini bulmak mümkün ,farklı yerlerdede süsleme amaçlı kullanılabilir.Anchor bebe yünü ve 3,5 numara şiş kullandım.Bu sefer sayı vermiyorum çünkü bende sayıları göz kararı uyguladım.5-6 aylık bebeğe göre ördüm.Yapılış aşamalarını resimlemiştim,onlardan yararlanabilirsiniz.